Παιδαγωγική Ομάδα

Eftichia Kousta

Maria Anyfanti

Ονομάζομαι Μαρία Ανυφαντή και είμαι μητέρα δύο υπέροχων κοριτσιών. «Ζω σ’ ένα συννεφάκι», σύμφωνα με τον άντρα μου και πιστεύω  πως ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος, αρκεί να μπορούμε να τον δούμε με τα μάτια της ψυχής μας. Από μικρή τολμούσα να είμαι διαφορετική και παρά το ωφελιμιστικό πνεύμα της εποχής που μεγάλωσα, σπούδασα Ελληνική Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε νιώθω πως πέρασα από «σαράντα κύματα» για να διοριστώ.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια είμαι φιλόλογος στο 3ο Λύκειο Κέρκυρας και παίρνω δύναμη και ελπίδα από τη ζωντάνια των μαθητριών και μαθητών μου. Με πυξίδα τις άσβεστες ανησυχίες μου συνέχισα τις σπουδές μου στο τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ τώρα φοιτώ στο τμήμα Ιστορίας.          Μιλώ τρεις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά), αν και όχι πολύ ομιλητική. Πιστεύω στην αξία της τεχνολογίας ως εργαλείο δουλειάς (έχω πιστοποίηση β΄επιπέδου στις ΤΠΕ και πολλά σεμινάρια) και όχι ως τρόπο ζωής, έκφρασης ή επικοινωνίας.

Αγαπώ τα ταξίδια κάθε είδους και όλα τα μέσα που μπορούν να με ταξιδέψουν, λογοτεχνία, θέατρο, μουσική κ.α. Φωτεινός σηματοδότης σε όλες μου τις πράξεις  η ευθύνη που νιώθω απέναντι σ’ όλα τα παιδιά του κόσμου. Και γι’ αυτό οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου..

Sonia Mourmoura

Spiros Kontostanos