Αγώνας λόγου

28 Νοέ, 2015

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήσαμε την 3η συνάντηση του προγράμματος erasmus plus “Μετανάστευση, ρατσισμός, άρση στερεοτύπων” στον χώρο του σχολείου μας. Συνεχίζοντας την ευαισθητοποίηση των μαθητριών και των μαθητών μας, παίξαμε ένα παιχνίδι με τη μορφή “αγώνα λόγων” από το εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, από το το εγχειρίδιο του δασκάλου “Δεν είναι μόνο αριθμοί”.Συγκεκριμένα, επιλέξαμε το παιχνίδι απόψεων και ζητήσαμε από τα παιδιά να τοποθετηθούν σε τρεις δηλώσεις που αφορούσαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Όλα τα παιδιά συμμετείχαν στον διάλογο, στον οποίο κυριάρχησαν αφενός η ειλικρίνεια και ο αυθορμητισμός, αφετέρου η ευαισθησία τους στα κοινωνικά θέματα, αλλά και τα προβλήματα που τα ίδια αντιμετωπίζουν. Με ιδιαίτερη ωριμότητα εκτίμησαν την αξία του διαλόγου ακόμα και όταν διαφωνούσαν, αλλά και τη δυνατότητα που τους δόθηκε μέσα από το «παιχνίδι» να εκφράσουν τη γνώμη τους, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις για ζητήματα που αφορούν τη μετανάστευση και το άσυλο, παρόλο που κανένα δε μετακινήθηκε από την αρχική του θέση.

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή της παρούσας ιστοσελίδας δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις μόνον των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό