Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Ελληνική Αστυνομία

04 Απρ, 2016

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου οι μαθήτριες και οι μαθητές της ομάδας Erasmus + του 3ου ΓΕΛ Κέρκυρας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν, ύστερα από συνεννόηση και προγραμματισμένη συνάντηση, το Αστυνομικό τμήμα Κέρκυρας και συγκεκριμένα το Τμήμα Αλλοδαπών. Για τις ανάγκες του προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν με θέμα «Μετανάστευση, Ρατσισμός, Άρση Στερεοτύπων» ενημερώθηκαν ενδελεχώς από τον Υπαστυνόμο Β΄ κ. Παντελή Φωτείνη για την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία σε σχέση με τη μετανάστευση.

Συγκεκριμένα με ύφος απλό και κατανοητό παρουσιάστηκαν οι έννοιες του πρόσφυγα, του μετανάστη, του ασύλου καθώς και οι διαδικασίες υποδοχής και αναγνώρισης καθεστώτος προστασίας. Επίσης, δόθηκε έμφαση στην υποχρέωση της Ελλάδας καθώς και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών – μελών, να συμμορφώνονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και να εναρμονίζονται με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Όλες αυτές οι πληροφορίες ήταν απαραίτητες εκ μέρους των μαθητριών και μαθητών για τη σύνθεση μιας συνοπτικής παρουσίασης της ελληνικής νομοθεσίας στα θέματα αυτά στην πρώτη κινητικότητά τους στην Πορτογαλία.

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή της παρούσας ιστοσελίδας δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις μόνον των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό