Παγκόσμια μέρα μετανάστη

18 Δεκ, 2015

Μια ακόμη επετειακή μέρα, που όμως κρύβει πολύ πόνο!  18 Δεκεμβρίου! Παγκόσμια μέρα του  μετανάστη!

Η ομάδα εκπαιδευτικών  του προγράμματος  Erasmus του σχολείου μας θέλοντας να συνεχίσει την ευαισθητοποίηση, στο θέμα της μετανάστευσης και του ρατσισμού, τόσο των μαθητών μας άμεσα όσο και της τοπικής κοινωνίας έμμεσα,  μοίρασε σελιδοδείκτες εμπνευσμένους από το θέμα αυτό.

Παραθέτουμε αυτούσιο ένα απόσπασμα από σκέψεις μιας μαθήτριάς μας

«Είναι χιλιάδες, κινούνται ανάμεσα μας, μόνοι και καταπονημένοι. Ζητούν απελπισμένα την βοήθεια και την προσοχή μας, και εμείς ούτε καν γυρίζουμε το κεφάλι. Η ανθρωπότητα καταστρέφεται εκ των έσω και εσύ, εσύ γυναίκα και άντρα, που διαβάζεις αυτό το κείμενο τώρα, εσύ δεν κάνεις τίποτα. Καταπονείσαι με τα πολιτικά και τα οικονομικά ξεχνώντας τελικά τα ανθρώπινα. Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία αμαυρώνουν τον άνθρωπο σαν ιδανικό, συμβολίζουν πνευματικά καταπιεσμένους πολίτες και δημιουργούν έναν λαό που συνεχώς απομακρύνεται, από την καλοσύνη, την αγάπη, την ειλικρίνεια,  την πραγματική ουσία. Εσύ όμως μπορείς να κάνεις την διαφορά, μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα, να δημιουργήσεις έναν καλύτερο κόσμο για εσένα και για αυτούς. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις ένα χέρι βοηθείας. Τα πιστεύω σου καταβροχθίζονται συθέμελα από την μάζα. Μην τους αφήνεις να σε ελέγξουν. Φώναξε! Φέτος τις 18 Δεκέμβρη, στην Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης μπορείς!»

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή της παρούσας ιστοσελίδας δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις μόνον των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό